Waar bevinden zich de parkeerplaatsen aan het stadion voor personen met een beperking?

Locatie voorbehouden parkeerplaatsen:
Er zijn verspreid over de hele Jan Breydelsite drie parkeerzones waar er voorbehouden parkeerplaatsen zijn voor houders van een ‘parkeerkaart voor personen met een handicap’ (zie ook foto onderaan):

  1. 18 plaatsen op parking Noord 1 – inrit via de Olympialaan
  2. 10 plaatsen op parking West 3 – inrit via Lange Molenstraat 71
  3. 6 plaatsen op parking Oost 4 – inrit via Koning Leopold III-laan 41

Goed voor in totaal 34 voorbehouden parkeerplaatsen voor houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap.

Deze 34 parkeerplaatsen staan aangeduid met een bord zoals dit voorbeeld Logo_mindervalidenparking.jpg

 

Werkwijze parkeerplaatsen voor blauwe kaarthouders:

  1. Club Brugge is wettelijk verplicht om iedere persoon die zich op een wedstrijddag aanmeldt met een wettige ‘blauwe kaart’ toegang te verlenen tot één van deze 34 voorbehouden parkeerplaatsen, zolang deze voorbehouden plaatsen nog beschikbaar zijn.
  2. Club Brugge mag wettelijk hier niemand voorrang geven of bepaalde van deze voorbehouden parkeerplaatsen in reservatie geven.
  3. De persoon op wiens naam deze blauwe kaart (dus de persoon met een handicap) staat dient ook effectief aanwezig te zijn in de auto. Om dit te controleren organiseert Club Brugge tijdens het seizoen enkele gerichte steekcontroles op bepaalde matchen.
  4. De stewards van Club Brugge aan de ingangen van de verschillende parkings houden onderling contact met elkaar om indien op één bepaalde parking alle voorbehouden parkeerplaatsen volzet zijn ze de fans kunnen doorverwijzen naar één van de andere parkeerplaatsen waar er wel nog voorbehouden plaatsen beschikbaar zijn.
  5. Andere fans zonder blauwe kaart kunnen deze voorbehouden parkeerplaatsen niet gebruiken.

 

Wat indien volzet?
Wanneer finaal alle 34 voorbehouden parkeerplaatsen volzet zijn en de extra plaatsen op de PMH parking via reservatie (voor meer info klik hier) kunnen er helaas geen extra wagens, die zich aanmelden met een blauwe kaart, meer toegelaten worden. En kunnen we enkele doorverwijzen naar parkeren op de openbare weg, zoals dit ook voor andere fans van toepassing is. Zoals jullie weten hebben we met Club Brugge vergaande plannen omtrent een nieuwe modern voetbalstadion waar we ook op vlak van toegankelijkheid de hoogste kwaliteitsnorm nastreven, maar helaas moeten we momenteel nog rekening houden met huidige structuur en situatie van het Jan Breydelstadion.

 

Hoe zit dit met parkeerabonnementen van SFCB on Wheels?
Enkele seizoenen geleden hebben we de capaciteit van onze rolstoelzone in de noord-westhoek op vraag van de fans uitgebreid. Om de druk op de 34 voorbehouden parkeerplaatsen voor blauwe kaart-houders niet nog meer te belasten worden er 15 extra aparte parkeerabonnementen (los van de 34 voorbehouden parkeerplaatsen voor blauwe kaart-houders) ter beschikking gesteld aan SFCB on Wheels, de supportersclub voor Clubfans met een beperking. Deze 15 parkeerabonnementen worden jaarlijks door het bestuur van SFCB on Wheels verdeeld onder de rolstoelgebruikers die het meest hulpbehoevend zijn en niet de mogelijkheid hebben om met ander vervoer (bv supportersbus, openbaar vervoer, verdere afstand, …) te komen.

 

Mindervalidenparkings_site_Jan_Breydel_-_W5_erbij.png

 

 

Was dit artikel nuttig?

0% vond dit nuttig