Alle informatie voor andersvalide supporters

Het Jan Breydelstadion is uitgerust met 3 aparte zones voor supporters in een rolstoel (manueel of elektrisch). In totaal zijn er 70 plaatsen voor rolstoelgebruikers van Club Brugge en 15 rolstoelplaatsen voor de bezoekers.

Rolstoelzone thuisploeg

Voor de Clubsupporters zijn er 2 rolstoelzones voorzien. Eén zone in de westtribune aan de rand van het veld, net voor het vak 116 (54 plaatsen) en één rolstoelzone in de noordtribune voor vak 211 (16 plaatsen). Beide zones zijn bereikbaar via een aparte inkom met hellend vlak via de Noord-Westhoek. Deze ingang is vlak naast de aangepaste toiletten voor andersvaliden.

Rolstoelzone uitploeg

Voor de supporters van de bezoekende ploeg zijn er 15 aangepaste rolstoelplaatsen voorzien. Deze bevinden zich in de Zuid-Oosthoek, net onder de overige bezoekende supporters. Vlakbij is er één aangepast toilet.

Andersvaliden* (vak 115 en 116)

Supporters met een mentale en/of fysieke beperking (niet rolstoelgebonden) kunnen in het Jan Breydelstadion terecht in vakken 115 en 116. De stewards die dit vak coördineren hebben een speciale opleiding gevolgd om de nodige aangepaste service en begeleiding te voorzien.

Blindentribune

Iedere thuiswedstrijd in het Jan Breydelstadion wordt er voor blinde en slechtziende supporters een service van audiodescriptie voorzien. Twee speciaal opgeleide commentatoren voorzien de hele wedstrijd van extra gedetailleerde wedstrijdverslaggeving. De blinde en slechtziende supporters krijgen bij de start van de wedstrijd een headset waarmee ze de wedstrijdverslaggeving kunnen volgen. De plaatsen voor de blindentribune centraliseren we bij voorkeur om praktische redenen in de tribunevakken 111 en 112 in de West beneden tribune. Dit om goede ontvangst van de audiodescriptie, uitdelen van de headset en juiste beschrijving van de wedstrijdsituatie mogelijk te maken.

Abonnementsprijzen (klik hier)

Was je al abonnee in de blindentribune of als andersvalide, dan kan je online je abonnement verlengen. Nieuwe abonnees voor deze tribunes kunnen vanaf 8 juni online een abonnement kopen. Je betaalt eerst het volledige bedrag, waarna je ons via dit formulier je attesten doorstuurt*. Daarna zorgt de dienst ticketing voor een terugbetaling.

* Op vertoon van het meest recente RIZIV-attest, een European Disability Card of officieel attest van invaliditeit.

STEWARDS

De stewards van Club Brugge zijn opgeleid om de supporters de nodige service en begeleiding te geven. Voor de vakken waar andersvalide supporters zitten hebben de stewards een extra opleiding gevolgd om op de gepaste manier om te gaan met deze doelgroep. De stewards staan steeds ter beschikking om hulp te verlenen.

PERSOONLIJKE BEGELEIDERS

Andersvaliden die een persoonlijke begeleider wensen mee te nemen naar de thuiswedstrijden hebben de mogelijkheid om eveneens een abonnement aan te kopen voor hun begeleider aan hetzelfde geldende voordeeltarief (max. 1 begeleider per andersvalide abonnee).

Voor meer informatie hierover kan je contact opnemen via dit formulier.

Was dit artikel nuttig?

0% vond dit nuttig