Hoe reserveer ik bij een thuiswedstrijd een parkeerplaats als andersvalide fan?

Zoals gekend zijn er op de Jan Breydelsite reeds drie parkeerzones (zie afbeelding helemaal onderaan) waar er voorbehouden parkeerplaatsen zijn voor houders van een ‘parkeerkaart voor personen met een handicap’.

 1. 18 plaatsen op parking Noord 1 – inrit via de Olympialaan
 2. 10 plaatsen op parking West 3 – inrit via Lange Molenstraat 71
 3. 6 plaatsen op parking Oost 4 – inrit via Koning Leopold III-laan 41

  Deze parkings blijven toegankelijk volgens het principe ‘first come, first served’, zoals het de afgelopen thuiswedstrijden ook steeds was.

Daarnaast is er nu ook een nieuwe mogelijkheid, dit op basis van reservatie.

De kiezelstrook vóór parking West 1, die al heel wat wedstrijden niet meer volzet stond, wordt omgevormd tot een nieuwe parking met de naam West 5.

Afbeelding_West_5.png

Deze parking is enkel en alleen voor de 30 rolstoelabonnees met een vaste parkeerkaart en voor 15 andersvalide personen met een blauwe kaart. Opgelet, één van deze 15 extra plaatsen is enkel te verkrijgen via reservatie! Voor alle duidelijkheid, dit is in de eerste plaats nog een testfase en wordt na elke thuiswedstrijd opnieuw geëvalueerd.

Het reservatiesysteem werkt als volgt:

 • Via dit formulier registreer je je voor een plaats op de nieuwe parking West 5
  • Neem alvast een foto van de voor- en achterkant van je blauwe kaart, deze zal je moeten uploaden tijdens de registratie
  • De deadline om te registreren vervalt telkens 2 werkdagen vóór de komende thuiswedstrijd
 • Na registratie is je reservatie nog niet definitief
 • Je krijgt een aparte mail van Club Brugge Foundation of je een parkeerticket zal hebben voor de komende thuiswedstrijd, we werken ook hier met het principe first come, first served
 • De registratie/reservatie is geldig voor 1 wedstrijd
 • Iedere thuiswedstrijd, vanaf de eerste werkdag na de vorige thuiswedstrijd, dien je je opnieuw te registreren via hetzelfde formulier indien je een plaats wenst op één van deze 15 extra plaatsen.

Wat als je net naast een parkeerticket grijpt?

 • Kom voldoende op tijd en meld je aan bij één van de parkeerzones met voorbehouden parkeerplaatsen waar de blauwe kaart voldoende is.
 • Bij de volgende thuiswedstrijd maak je terug kans op een parkeerplaats, te registreren via het formulier (zie alinea hierboven).

Wat als ook deze parkeerzones volzet zijn?

 • Indien je zelf geen chauffeur bent, meld je aan op de Kiss & Ride zone aan parking Noord 2 (parking aan kruising Olympialaan en Kerkhofstraat). Daar kan je afgezet worden dicht bij het stadion terwijl de chauffeur een parkeerplaats zoekt
 • Indien je zelf chauffeur bent is de enigste optie helaas om een parkeerplaats zo dicht mogelijk in de buurt te zoeken

Mindervalidenparkings_site_Jan_Breydel_-_W5_erbij.png

 

 

Was dit artikel nuttig?

0% vond dit nuttig